Menu

Aktivitets- og Øvelsesplan

image
08. august 2017 kl. 09:58

De bedste "TB øvelser" og "TB spil"

 

Vi har som ambition at skabe et højt udbytte af træningen gennem stor glæde og højtengagement fra spillerne. Derfor har vi udvalgt de øvelser og spil, vi har erfaret gennem træningen, kan fremme dette mål. Disse øvelser og spil vil i høj grad blive brugt i træningen. Dette betyder at variationen af træningen ligger inden for denne ramme.

Vi tror på at "Excellent practice, makes special players".
I nedenstående finder du temaopdelt udvalgte øvelser og spil, som er særlig gode til at træne de nævnte temaer.

 

TEMAER

Tema 1: Afslutninger
Tema 2: Dribling/finter
Tema 3: Vendinger/cuts


Tema 1: Afslutninger

Ø1 – Præcision og hård spark 
Ø2 – Rundskæv 
Ø3 – Medløbs bold 
Ø4 – Chippet 
Ø5 – Randomiserede bolde 
Ø6 – Overlap med afslutning 
Ø7 – Fladt indlæg 
Ø8 – Bandespil med afslutning 
Ø9 – Afslutning på to mål efter pasning med hælspark 
Ø10 – Skudkamp 
S1 – 1v1 på mål 
S2 – Interval spil 
S3 – Interval med bander 
S4 – 3 holds kamp

Tema 2: Dribling og finter

Ø1 – Sampdoria øvelsen
Ø2 – Keglebane med 3-mandsmål
Ø3 – Kaos firkant
Ø4 – Orienterings firkant
Ø5 – Teknik bane
Ø6 – 1v1 på 2 mål til afslutning
S1 – 1v1 på kegle mål
S2 – 1v1 sidevendt
S3 – 1v1 rygvendt
S4 – 1v1 på mål
S5 – 2v2 på mål
S6 – Interval m. midterlinje regel

Tema 3: Vendinger og cuts

Ø1 – Sampdoria øvelsen
Ø2 – Stafet
Ø3 – Drible mod hinanden
Ø4 – Cirklen
Ø5 – Højre og venstre
Ø6 – 1v1 på 2 mål til afslutning
S1 – 1v1 på benmål
S2 – 1v1 sidevendt
S3 – 1v1 på omvendt mål
S4 – 1v1 omvendt rygvendt
S5 – 3v3 vendespil
S6 – Mini soccer                                                                                          

                                                                                                                                                        


            
            
            Kommunemesterskabet i indendørs fodbold for U8-U10 
            
            U8 drenge 

            Glamsbjerg var suveræne hele stævnet igennem og vandt meget fortjent finalen over Assens og kan dermed kalde sig Kommunemester i 2015. Kampen om 3. pladsen stod mellem Tommerup og Aarups piger og her var det Tommerups drenge der vandt kampen.
            
            Nr. 1 Glamsbjerg IF
            Nr. 2 Assens FC
            Nr. 3 Tommerup BK
            Nr. 4 Aarup BK piger
            
            U9 drenge
            Aarups U10 piger deltog i denne række og gav drengene kamp til stregen fra første dommerfløjt. Pigerne viste flot spil og rigtig god fight. Trods et enkelt nederlag i den indledende pulje, gik pigerne hele vejen og sluttede flot af med at vinde finalekampen over Tommerup og dermed blev de Kommunemester i 2015. Glamsbjerg vandt kampen om 3. pladsen mod et andet Tommerup hold.
            
            Nr. 1 Aarup BK
            Nr. 2 Tommerup BK
            Nr. 3 Glamsbjerg IF
            Nr. 4 Tommerup BK
            
            U10
            Her deltog Tommerup med 3 jævnbyrdige hold, der var meget suveræne, og kun satte point til i indbyrdes kampe. Ud over de 3 Tommerup hold gik Assens videre til semifinalen. Resultatet af rækken blev:
            
            Nr. 1+2+3 Tommerup BK
            Nr. 4 Assens FC
            
            Tak til alle drenge og piger for godt fodboldspil og fight lige til det sidste.
            
                                    
            Juleafslutning i TB for U9 og U10 (2014)
            
Af Carsten (Emil U10)
            
            
Onsdag d. 17. december arrangerede den evigt aktive eventgruppe juleafslutning for de herlige fodboldspillere på TB’s U9 og U10 hold. 
            Vanen tro var der først en gang træning på kunstgræsbanen, hvor der blev gået til makronerne ved en lille hurtig turnering. Mens der blev trænet og spillet turnering på det grønne kunstklæde blev der dækket bord i klubhuset, og det ene efter det andet store fad risengrød blev båret ind på risengrødbuffeten. 
            Både bane og klubhus summede af liv, og mange forældre var i gang med enten det ene eller andet som f.eks. sætte borde og stole sammen, dække bord, lave saftevand og brygge kaffe. Mens (vi) andre stod i behørig afstand med hænderne i lommen, bevarede overblikket og undgik at gå i vejen. 
            Efter en lille times spil, og et hurtigt bad kom de glade fodboldspillere og halvkolde trænere forventningsfulde op i klubhuset. De vidste jo godt hvad der ventede - varm risengrød og rød saftevand.
            Hurtigt blev der sagt værsgo’ -  til børnene først selvfølgelig. Der var dog rigelige mængder af risengrød, så selv de mest sultne voksne kunne tage det helt roligt.
            Efter flere omgange med risengrød, skyllet ned af saftevandet, var det tid til en gang julebanko. Alle medbragte en gave, som blev lagt i en stor pose. Igen kom vinderinstinkterne frem i mange af børnene, men under hårde, faste men kærlige hænder fra flere frivillige voksne forløb bankospillet i god ro og orden, og alle fik en gave med hjem. Mens der blev spillet bankespil i den ene ende af klubhuset blev skydedøren pludselig lukket til - og hvorfor så det ?. Jo, Danmarks ”vi vil så gerne være jernhårde ladies” håndboldspillere spillede EM kamp mod Spanien. Dog ikke med den store succes. De kunne måske lære lidt omkring vinderinstinkt af U9 og U10 fra TB.
            En god og hyggelig aften var ved at rinde ud, og der blev sagt god jul og godt nytår til hinanden. En stor tak til eventgruppen for igen, at have stablet et godt arrangement på benene. Det er med til at gøre en forskel og styrker kammeratskabet mellem både børn og voksne.
            
           
            
           
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
            
Kamp til stregen (Sommerafslutning den 25. juni 2014)
            Af Charlotte Petterson
            
            
Traditionen tro afviklede u8 og u9 drengene en hyggelig og sjov afslutning på fodboldens forårssæson den 25. 6.     2014
            Da træningen tog sin afslutning mødtes spillerne med forældre og søskende til en fælles picnic på plænen. Efter et tiltrængt energi- boost af medbragt mad og sodavand var spillerne igen klar til kamp. Denne gang stod slaget dog mod deres forældre. I første kamp mødte spillerne deres mødre i nogle meget jævnbyrdige kampe. Herefter fulgte nogle ” næsten” lige så spændende kampe mellem spillerne og deres fædre. Selvom alle forældrehold kæmpede hårdt og udviste stor teknisk kunnen, måtte de fleste hold dog se sig slået - på stregen af de dygtige drenge. Derfor var det også kun ganske få forældre, der havde det fornødne mod til at udfordre spillerne i den efterfølgende vandkamp. Der var ingen tvivl om, at både spillere og søskende havde set meget frem til den planlagte vandkamp. Da vandpistoler, flasker og spande var blevet fyldt til bristepunktet med vand gik kampen i gang. Grin, plask og begejstrede kampråb kunne høres vidt omkring og var med til at indikere, at endnu en god og lærerig fodboldsæson var nået til vejs ende på en god måde . Aftenen sluttedes af med et overdådigt kagebord med lækkert bagværk for enhver smag. Derefter ønskede vi alle hinanden en god ferie og et på gensyn, når vi ses igen til en ny sæsonstart.
            
            Juleafslutning Tommerup Boldklub U8 & U9 (2013)

            VAR det Benny ”The Nåsår” ?
            
            Det var en mørk og stormfuld aften. En flok friske drenge med deres ligeså friske trænere løb rundt på kunstgræsbanen, og trænede som de altid gør uanset vind og vejr. Nogle iført nissehuer andre ikke.
            I skoven på langs med banen blev pludselig set en mand, ca. 185 cm. høj, spinkel af bygning, tyndt kort lyst hår, iført mørkt jakkesæt, hvid skjorte og sort slips. Af særlige kendetegn bar han briller, talte med tydelig københavnsk accent og havde HUGTÆNDER. 
            For at forstå det, skal vi tilbage til august måned.
            Det var en lys og meget varm dag i nærheden af den jyske hede. En flok fodbolddrenge fra Tommerup var til Ramsing Cup, og de havde hver især medbragt én eller begge deres forældre. De feststemte forældre satte sig lørdag aften sammen i teltet, og stemningen og lydniveauet steg hurtigt, så de kunne høres over det meste af den jyske hede. Sent nat eller tidligt morgen så enkelte forældre en mand svarende præcis til beskrivelsen af manden med den københavnske accent, og var sikre på, at der var tale om Benny ”The Nåsår” fra ”The Julekalender”. Om han blev lokket til af den gode stemning og indtagelsen af festopkvikkende drikkevarer skal jeg være usagt, men muligheden er til stede. Fakta er dog, at der følgende dag manglede adskillige slatter i teltet. VAR det Benny ”The Nåsår” der havde taget dem?
            Tilbage til juleafslutningen i Tommerup.
            Imens drengene trænede på banen, hvor der blev spillet VM, knoklede flere forældre i klubhuset og gjorde klar til invasionen af drenge, som så frem til en god gang risengrød med rød saftevand. Rød saftevand ?? – Benny ”The Nåsår” havde nu bevæget sig frem mod klubhuset i håbet om en lille spids til ganen, men blev slemt skuffet, da han så de mange kander med rød saftevand.
            Efter et hurtigt bad, hvor drengene efterhånden fandt deres respektive tasker, kom de glade og forventningsfulde op i klublokalet, hvor risengrøden var klar. Da der blev sagt værsgo´ strøg alle til fadene, og der blev spist til den store guldmedalje. Flere drenge blev endda set tre gange ved gryderne med risengrød. Ikke kun på banerne kan resten af klubberne på Fyn bare komme an, men også i tilfælde af en konkurrence i risengrødspisning. 
            Sandelig om ikke også julemanden havde fundet vej til Tommerup med gaver til alle børnene. Godt gået julemand.
            Efter en god times tid med risengrød, julemand og lidt leg var det ved at være gå hjem tid igen. Tak til eventgruppen for initiativet, og god jul til alle.
            ….og Benny ”The Nåsår” -  han blev set gå slukøret bandende hjem efter at have trykket næsen mod ruden. Mon ikke han vil have større succes ved Ramsing Cup.
            Mange julehilsner og godt nytår til alle.
            Carsten Arentoft Andersen (Emil far)
            
             

            Mikrofodboldskole 2013 
            
            
Fredag d. 3. maj 2013 kom langt om længe den dag, min 6 årige søn havde ventet på i flere måneder… Mikrofodboldskole i en HEL weekend. 
            Fredag indledtes med at børnene blev delt i 4 grupper, hvor drengene alle kendte nogle af dem de var kommet på hold med. Rigtigt godt udgangspunkt! Vi voksne måtte også hurtigt sande – at det ikke var en kaffeklub vi var havnet i ƒº. Vi skulle bare i gang med at lave samarbejdsøvelser med børnene , hvor vi derved alle fik lidt mere fortrolighed med hinanden. Endnu engang godt udgangspunkt for en hel weekend i fodboldens tegn. 
            Selvfølgelig skulle der også spilles kampe, drengene blev delt i forskellige hold – alle med den målsætning – ”vi skal score nogle mål og vinde….”. Dejligt at se drenge i den alder være så målrettede, fulde af energi og kampgejst. Klart der er masser af talent på Fyn der venter på at blive øvet op – og opdaget ƒº 
            Lørdag og søndag bød på endnu flere kampe, masser af samarbejdsøvelser forældre og barn imellem og ikke mindst MASSER af sunde og givende konkurrencer mellem børnene, børn og forældre – og ja, vel også lidt os forældre imellem! 
            Vi arbejdede meget på stationer – hvor vi havde forskellige øvelser af præcis den varighed der gjorde at det fangede drengenes interesse gennem alle øvelserne. 
            Drengene – som uden tvivl alle ELSKER at spille fodbold – blev godt trætte efter dagen øvelser – både fredag og lørdag, men da vi mødtes morgenen efter – kunne stort set ALLE forældre fortælle, at deres sønner da LIIIGE havde været ude i haven og spille bold et par timer mere. De er utrættelige og vil BARE have lov at spille fodbold. 
            Fantastisk var det også at opleve hvordan venskaber på tværs også blev dannet i løbet af lørdagen… Super godt udtænkt, at alle drenge møder op lørdag morgen i ”fodbold-skole-sættet” og dermed alle tilhører ”samme” hold. Det var tydeligt at der for drengene ikke blev skelnet mellem om man var Oliver fra Tommerup eller Malte fra Brylle. Det var blot en kæmpe flok skønne drenge med en fælles interesse i FODBOLD – som hungrede efter at lære en masse og spille masser af sjov fodbold. 
            Vil også i den forbindelse give den allerstørste ros og respekt til planlæggerne af mikrofodboldskolen… ALT spillede fra start til slut (selv vejrguderne var med os ƒº). Der var styr på alle detaljer både på og bagom skolen. Super godt sammensatte øvelser, fedt at der var så meget fokus på at alle drenge skulle prøve både at vinde og tabe en fodboldkamp – virkelig god øvelse i at håndtere begge dele – da vi jo alle klart synes at det sjoveste er at vinde – men vi skal leve med begge dele. Og den del var planlagt specielt godt !! 
            De unge trænerteams på de 4 hold var også super gode. Dygtige til at lære fra sig . og samtidig havde de god flair for og interesse i den her lille flok drenge, der uden tvivl så op til dem, og synes de var de sejeste i hele verden ƒº . 
            Forplejningen var også helt i top – god frokost og perfekt indlagte pauser hvor drengene fik et pusterum sammen med et skud energi i form af masser af frisk frugt. 
            OG – FODBOLDEN – som nu ligger på ærespladsen hjemme i haven (når den altså ikke lige bliver sparket i nettet), er også et kært minde fra en fantastisk mikrofodboldskole anno 2013 
            Der ses allerede frem til næste fodboldskole – og ikke mindst til næste fodboldtræning – tak for denne gang 
            Mange hilsner 
            Oliver og Christina Andersen 
            
            
            
            
            Fastelavnsarrangement den 11. februar 
            
            
Af Dorthe Toftgaard Mauritsen 
            

            Mandag den 11. februar var ikke en helt almindelig træningsdag for U7 og U8 drengene i Tommerup Boldklub –      denne dag mødte drengene nemlig ikke op i fodboldtøj, som de plejer, men derimod i mange forskellige flotte, sjove og uhyggelige kostumer – opfindsomheden var stor, og blandt udklædningerne så man en sørøver, en vampyr, en klovn, en soldat, en fange, en flyveøgle, en ridder, en Ninja, Woody og Buzz Lightyear, Spiderman, Batman, Pluto og mange andre fine kostumer. Selvfølgelig var der også et par fodboldspillere imellem – man er vel ægte fodbolddrenge :-) 
            Flere søskende kom også udklædt; og blandt dem var der en flot prinsesse, en sød engel, en sort skygge, et Dannebrogsflag og mange flere opfindsomme udklædninger. 
            Også nogle af forældrene havde klædt sig ud i dagens anledning; der en flot afrikanerdame, en uhyggelig heks, en forvokset baby, en sheik, en Hawaii-pige og ikke mindst den eneste udklædte mand - i damekostume. 
            Efter den lidt usædvanlige fodboldtræning slog drengene katten af tønden ude foran klubhuset, og 3 kattekonger og 3 kattedronninger blev udnævnt. 
            Efter tøndeslagningen var der, til drengenes store glæde, pizzabuffet i klubhuset, alle familier havde medbragt en pizza til den fælles buffet – og der var rigtig mange forskellige velsmagne pizzaer at vælge imellem. Mens pizzaerne blev spist blev der stemt om de bedste udklædninger i kategorierne mest opfindsomme/fantasifulde udklædning, uhyggeligste udklædning, sjoveste udklædning, mindst genkendelige udklædning og bedst udklædte voksen (og som vi fortalte flere af drengene, så måtte man kun stemme på sig selv én gang). 
            Inden alle gik hjem blev vinderne kåret, og der var en 1. og en 2. plads i hver kategori. De fik alle fine præmier. 
            
            
            Se billeder på 
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.364789810301117.1073741825.297332320380200&type=1#!/media/set/?set=a.364789810301117.1073741825.297332320380200&type=3
            
            Så kom Julen til Tommerup Boldklub. 
            

            Af Tine Gitz Wenzel
            
            Udendørs blev der, i skæret fra de knap så juleagtige lamper men dog med masser af julesne omkring banen, spillet julebold. Det blev driblet, fintet, scoret, faldet, bundet snørebånd, tømt drikkedunke, tørret snot i ærmet og de mange næser og kinder blev mere og mere røde mens aftenen skred frem. Dagens motionering af fodboldstøvlerne blev afsluttet med en kamp - spillere mod trænere. Der blev kæmpet så sveden sprang, og på trods af de større fodboldstøvler hos trænerne og unfair spil som: bold i maven, nægten at binde snørebånd og tørre næser ƒº formåede de ikke at stille noget op mod de fantastisk velspillende drenge, som fejede trænerne af banen med en 8-1 sejr!!!
             
            Efter denne sveddryppende kamp var der bad i klubhuset, som efterhånden var fyldt af duftende risengrød, kanelsukker, kaffe, guirlander og måske lidt sure tæer. Der blev sat adskillige grydefulde risengrød til livs godt skyllet ned med saft, og så lige en pebernød eller 100 til at lægge et ordentligt låg på de sultne maver – mums! 
            
            Det var herefter meget velfortjent, i hvert fald som spiller, at gå på juleferie med god samvittighed og maven fuld af risengrød og pebernødder, men måske trænerne skulle droppe juleferien og i stedet få trænet lidt mere, så de kan give spillerne mere modspil næste gangƒº 
            
            Juleroen har sænket sig, klubhuset er tomt og dufter nu af opvaskevand og netop afsluttet støvsugning, og det er tid til at sige tusind tak for dejlig mad, hyggeligt samvær og god kamp! Og ikke mindst tusind tak til alle spillere, trænere og forældre for et dejligt fodboldår fyldt med gode oplevelser. 
            
            Glædelig Jul og godt Nytår til alle 
            

           
            

            
              Overraskelse til træning med Superligaspillere
            
            
Mandag d. 10. december 2012 var kunstgræsbanen på Tommerup Stadion dækket af et tyndt lag sne, der var faldet i løbet af eftermiddagen, efter kommunen havde ryddet halvdelen af banen.
            
            Vejret afholdt dog ikke en flok fodboldglade spillere fra at komme til træning, og selvom der stadig kom en anelse sne ned fra oven, var humøret stadig højt.
            Hvad spillerne (og forældrene) ikke vidste, var at vi denne dag fik besøg af superligaspillerne Rasmus Falk og Christian Sørensen fra OB. Da de to unge OB'ere nærmede sig flokken, kunne man godt begynde at se på nogle af vore spillere, at de godt kunne se hvem det var, og der var dog heller ingen tøven med svarene, da der blev spurgt hvem de var.
            
            Aftenens træning bød på øvelser, finter, staffetter og spil med superligaspillerne, og selvom humøret i forvejen var højt, fik den lige en ekstra tand, og koncentrationen blev skærpet. Der var sjovt nok ingen der denne dag, ikke havde lyst til at spille og løbe fordi de frøs :-)
            
            Efter træningen blev der taget et holdbillede med de to OB'ere, og Rasmus og Christian gav autografer og high-fives i klubhuset.
            Spillerne kunne tage hjem for at spise aftensmad, med en god oplevelse i bagagen.
            
            
            
            (U)hyggelig Halloween-fest for U7/U8
            
            Af Dorthe Mauritsen
            

            En mørk og regnfuld aften i oktober var der Halloween-fest for fodbolddrengene og deres familier i klubhuset efter den sædvanlige mandagstræning, og der var lagt op til en rigtig (u)hyggelig aften.
            Mange af drengene og deres søskende havde medbragt et flot udskåret græskarhoved, som blev sat ud på altanen, hvor de lyste flot op i mørket. Derudover var mange af børnene og et par af de voksne klædt ud; man så blandt andet skeletter, hekse, spøgelser og mange flere. 
            Der var pyntet flot og uhyggeligt op i lokalet, hvor festen blev holdt med masser af spindelvæv, afrevne hænder, edderkopper, græskar mv. 
            Hver familie havde medbragt en Halloween-inspireret ret til den fælles buffet, og det var utrolig mange opfindsomme og ”uhyggelige” retter– der blev bl.a. serveret rød fluesvamp, lakseruller med blodstænk, heksefingre, mumiepølser, grønt brød, grønne pandekager, fåreøjne, drageblod med drageskel og heksefingre og mange andre ”lækre” retter. 
            Efter hovedretten blev vinderen af det flotteste græskarhoved kåret, og nr. 1 blev Bastian, som havde lavet et flot græskar med et spøgelse. 
            Til sidst var der dessert, og her blev der serveret ”Død mands hånd”, ”Heksesnot med svanespyt”, blodige popcorn og ikke mindst Mikkels mors utrolig flotte og velsmagende Halloween-muffins, som var en kæmpe succes. 
            Kl. 20:00 var det tid for drengene til at skulle hjem i seng, og dermed sluttede endnu et vellykket arrangement for U7 og U8 drengene.
            
            
            
            U7 i OB søndag den 30. september
            
            
Søndag eftermiddag stod 2 hold U7 drenge klar på OB’s baner, for at spille fodbold. 
            Drengene var kampklare, og stemningen var høj. 
            Begge hold imponerede og spillede flot sammen, og både kæmpede flot, scorede flotte mål. De flotte takter   resulterede i at holdene tilsammen indkasserede 5 sejre, 2 uafgjorte, og kun et enkelt nederlag. 
            En super indsats på dagen kunne til stor tilfredshed, afsluttes med medaljer til spillerne. 
            
            

            U8 A i Otterup søndag den 30. september
            
            Så blev det søndag formiddag, og 7 drenge stod klar til endnu en omgang fodbold, denne gang i Otterup. 
            Drengene har i løbet af sæsonen spillet flot fodbold, men god placering på banen og godt samspil, og havde inden dagen ikke tabt en kamp endnu. Kun en enkelt uafgjort ved første stævne er det blevet til, ellers kun sejre. 
            Men, Otterup er fra dette stævne nyt hold i puljen, som dermed tæller Otterup, Fjordager, Korup, Sanderum og Tommerup. Så det var spændende at se hvad Otterup var for et hold. 
            
            Første kamp var mod fjordager, og det blev en lidt rodet kamp, hvor der ikke blev givet ved dørene, så efter en intens fight, hev vi en sejr i hus på 1-0. I de efterfølgende kampe fik vi mere plads, og drengene viste hvor flot fodbold de kan spille når vi spiller sammen. 
            Dagen bød på både flotte mål, fantastiske afleveringer, forsvarsspil i særklasse. Det blev til i alt 4 sejre, og så kunne de medbragte muffins nydes i omklædningsrummet, efter et velfortjent bad. 
            
            
            U8 B i Korup søndag den 30. september

            
            Solen varmer min hud....sådan startede stævnet på Korup IFs anlæg. 
            Fem U8-hold fra Korup, TPI, Søndersø, SSV Højfyn og Tommerup BK havde sat hinanden stævne på grønne og tørre baner på Korups dejlige fodboldanlæg. Forældre med friluftsstole, madpakker og kaffe samt to ældre kampledere (Kristian Holt Hansen fra Tommerup) var klar med fløjter. Scenen var sat. Så alt var klar til flot fodbold. 
            Og...solen blev. Efter fire kampe var vi alle dyngvåde - men af sved. De otte U8 drenge på holdet driblede, afleverede spurtede og afsluttede på mål. 
            Flot opbakning til "de små i Tommerup" - fra mange glade og positive forældre. Alle hjalp til med at bade ungerne, ryde op efter os og spise den dejlige kage fra Fru Nilssons konditori. Den glade og megen snak og fortalte at humøret var helt i top. 
            
            Solen varmede stadig da vi trætte og tilpasse sagde "Ses til træning i morgen" og kørte hjemad mod Tommerup.....sådan sluttede denne stævnedag.. 
            
            U8 C i Tommerup lørdag den 29. september
            
            
Regndråber drypper i mit hår....sådan startede stævnet på Tommerup Bs anlæg. 
            Fire U8-hold fra Højby, Vejle-Allested, Brylle og Tommerup BK havde sat hinanden stævne på regntunge baner. Forældre med paraplyer, regnjakker samt to unge kampledere fra Tommerups U17 drengehold var klar med fløjter. Scenen var sat. Så alt var klar til flot fodbold. 
            Men...så kom regnen for alvor. Efter to kampe var vi alle dyngvåde. De fire U7 drenge og tre U8 drenge på holdet sled og slæbte det bedste de har lært - alle de andre var jo U8 spillere. 
            Fantastisk indsats under meget svære vilkår. Men det skal man jo også lære, når man er glad for fodbold. 
            Flot opbakning til "de små i Tommerup" - fra mange glade og positive forældre. Det er ikke sidste gang vi har brug for forældrenes flotte opbakning - spillerne nyder at de bliver opmuntret og klappet af. 
            Fælles afslutning med varmt bad, klubshampoo samt støjende, friske og glade drenge. I klubhuset ventede der varm kakao og hjemmebagt kage fra Fru Jørgensens bageri. Den glade og megen snak og fortalte at humøret var helt i top igen. 
            
            Regndråber drypper i mine trøjer, bukser, strømper....sådan sluttede denne stævnedag.. 
            
            Fodboldlejr for U7 & U8 på Tommerup Efterskole
            
            Af Stina Brogård Andersen
            

            Lørdag middag troppede 21 glade og veloplagte fodbolddrenge op til weekendens træningslejr, der skulle afholdes på efterskolen i Tommerup. Træningstøjet var pakket og for de fleste vedkommende også nattøj, luftmadrasser og soveposer. Weekenden stod nemlig ikke kun på træning, leg og hygge om dagen, men også på overnatning på skolen for de der havde lyst. Derfor startede lørdag med indkvartering i et af klasselokalerne, hvor alt fra liggeunderlag til queensize beds blev redt op. Herefter gik dagens første fodboldstrabadser i gang, med forskellige spil, en lille fodboldcup og til sidst forskellige fodboldstafetter. Sidst på eftermiddagen samledes de respektive forældre og fik klargjort aftenens festmiddag. Aftenen var fint arrangeret. Børnene startede med lasagne, og mens de bagefter hyggede med biograf, slikpose og leg i hallen, nød vi forældre en god bøf fra grillen i ro og mag. Til slut stod den på godnatlæsning for børnene og vi forældre blev udfordret i diverse gåder og gættelege. En super hyggelig aften for både store og små!
            Søndag efter morgenmaden skulle børnenes sovegrej og tøj atter pakkes. De overskydende dele blev solgt på auktion til højest bydende… i hvert fald var det vist ikke helt nemt, at holde styr på hvis der var hvis ƒº. I højt gear og godt humør startede børnene op med forskellige tekniske udfordringer. Bl.a. skulle de skyde højdere, lave helflugtere og præcisionsspark samt heade bolde i mål. Inden dagen og hele fodboldlejeren blev afsluttet var alle forældre med til at lege ”børn mod voksne”. Det gav anledning til mange grin og indimellem kunne man godt tænke, at vi forældre måske skulle sendes en tur på træningslejr! Alt i alt var det en rigtig god weekend, hvor både børn og voksne hyggede sig og blev rystet lidt tættere sammen.
            Tak til alle trænere og hjælpere for endnu et super godt arrangement!
            
            U8 B i Tommerup lørdag den 15. september
            
            
Tiden var inde til at vi skulle være værter i U8 B. 2 hold meldte desværre afbud på dagen, så stævnet blev afviklet som en dobbelt pulje. 
            Det tænkte drengene så ikke mere over, end at den pause der opstod, blev brugt til at sparke på vores nye M-stations, samt at sparke på mål med Michael ”plankeværk” i buret ƒº 
            
            Kampene kom i gang, og drengene gav den fuld gas. Flot spil fra starten gav 2 sejre i de første kampe, til stor jubel fra spillerne. Efterhånden som de næste kampe skred frem, og trætheden begyndte at melde sig, mens vi byttede lidt rundt på pladserne, faldt niveauet lidt, og vi måtte indkassere en uafgjort og et nederlag. 
            Drengene kunne trætte, men tilfredse med indsatsen, gå i bad, og efterfølgende nyde kage i klubhuset. 
            
            U8 C i Brylle lørdag den 15. september
            
            
Hvorfor holder du her? Er vi der allerede? Ja, glæden var stor da vi på kort tid var fremme, hvor vi skulle spille U8 C stævne. 
            Solen skinnede, banerne var flotte, og 7 drenge stod klar til kamp på Brylle Stadion. 
            Spillerne varmede op, lavede kampråb og så var kamplederen klar med fløjten. De medrejsende forældre heppede det bedste de havde lært og fik styrket halsen med gratis kaffe fra Brylle. 
            
            De første kampe var vi helt ovenpå, og vandt stort, efter både meget flotte mål, gode afleveringer, gode driblinger, taklinger og super redninger i målet. 
            
            Den sidste kamp mod Brylle var en stor mundfuld og efterhånden blev vores spillere godt trætte. Efter 80 mins fodbold var vi alle klar til et dejligt bad og Vivis hjemmelavet kage. 
            
            Turen gik hjemad mod Tommerup igen - sikkert for at spille fodbold i haven, vejret var jo stadig godt. Man er vel fra TB.
            
            U8 B i TPI lørdag den 8. september
            
            
Solen skinnede, banerne var flotte, og 7 drenge stod klar ved Pårup parken, klar til at spille kamp. 
            
            Spillerne virkede oplagte, og de medrejsende forældre heppede det bedste de havde lært. 
            De første kampe var vi helt ovenpå, og vandt stort, efter både meget flotte mål, gode afleveringer, gode driblinger, taklinger og super redninger i målet. 
            De næste kampe var lidt mere jævnbyrdige, og efterhånden blev vores spillere godt trætte. Dog ikke noget at sige til, for med 4 kampe af 2x10 min, spiller holdene næsten lige så lang tid som seniorer. 
            
            En flot indsats efter et godt stævne, sluttede selvfølgelig med chokoladekage, inden turen gik hjemad mod Tommerup igen. 
            
            
            U8 C i Allested-Vejle lørdag den 8. september - Et forstærket U7 hold til stævne
            
            
Vores U7 drenge forstærket med to U8 spillere besøgte Allested-Vejle lørdag den 8. september i U8 C rækken. 
            
            Første kamp imod Brylle tabte vi 1-6, for siden hen at tabe 6-7, 5-6 og slutte af med 6-6. En fantastisk indsats af drengene - Mikkel Jørgensen tryllede i målet med flere mesterlige redninger, Bastian fordelte afleveringerne som aldrig før set og alle de små U7 drengene driblede og kæmpede det bedste de har lært. 
            
            Vi havde svært ved at tackle de store U8 drenge, men til gengæld var fantastisk dygtige til at spille sammen og spille uden om. De mange scoringer er jo et flot bevis på at vores drenge er ved at blive rigtig dygtige med bolden og sammenspillets værdier. 
            Når man har små ben, så løber man mange kilometer - måske var vi hele jorden rundt. 
            
            Næste gang fortsætter vi med det gode spil og de mange mål, men sikrer at de andre ikke scorer så mange. 
            
            Tak til drenge og forældre for nogle gode solskinstimer i Allested-Vejle. 
            
            U8 A i Korup lørdag den 25. august
            
            
Så kom dagen, hvor vi skulle starte sæsonen i U8, og spillerne var meget spændte. A holdet er sat i pulje med Fjordager, Korup og Sanderum, og specielt Fjordager har vi mødt indendørs, hvilket på det tidspunkt ikke var gået ubemærket hen… ”Skal vi spille mod Fjordager, med Theo og Sami ?” udbrød en spiller helt nervøst.. respekten var at spore… 
            Træningskampe mod specielt Dalum havde dog vist, at hvis vi koncentrerede os og spillede godt sammen, kunne vi spille flot fodbold. 
            
            Sanderum kom desværre ikke, så vi var kun 3 hold på dagen. En dobbelt pulje blev spillet, og drengene sprudlede af energi og lyst til at spille fodbold. Andreas var et godt eksempel på hvor spændende det hele var for drengene, for da han skulle kaste op mellem to kampe, og ikke kunne spille mere, ville han ikke hjem. Fodboldopstarten i U8 var simpelthen noget alle drengene havde set frem til ƒº 
            
            Flot fodbold blev leveret, og vi kunne tage fra Korup med 3 sejre og en uafgjort – Flot indsats af drengene der viste, at de virkelig er klar til 5:5 mands fodbold, selvom man nu bliver noget mere træt på en så stor bane… ƒº 
            
            
            U8 B i Søndersø lørdag den 25. august
            
            
Så blev det endelig tid til at påbegynde sæsonen for udendørsstævner. Nu skulle drengene endelig til at spille U8 - på større bane og større mål. Der skulle være "rigtige" målmænd med målmandstrøje og handsker. Det havde flere set frem til længe. 
            Drengene glædede sig til endelig at komme i kamp, efter de har holdt sommerferie trænet fast to gange om ugen i en lille måneds tid. 
            
            Nu er vi ikke sammen til stævner længere, idet de 3 U8 hold spiller hvert sit sted. I denne weekend er vi på besøg hos Højby, Søndersø og Korup. Det er de samme hold vi spiller imod hver gang og alle vores hold er også værter for de andre. 
            
            Alle spillere kæmpede og leverede en rigtig flot indsats, omend der var lidt mere modstand fra "byklubberne" end spillerne ellers har været vant til. 
            
            Vi tabte og vi vandt, så sol og vind blev delt lige. Vi lavede flotte mål i de tre første kampe og kæmpede mod træthed, regnvejr og modstandere i den sidste og fjerde kamp. Drengene spillede 2 x 10 min pr. kamp, hvilket sammenlagt blev til 80 mins intens fodbold. Når vi spillede 3:3 før sommer ferien blev det til 48 min sammenlagt, når det var mest krævende. Så en stor omvæltning som både vi og de andre klubber lige skal vende sig til. 
            
            Men spændende, sjovt og vådt var det. 
            
            
            Stævne i Otterup d. 2/9-2012
            

            Debut til stolte og energiske drenge fra U7 i Tommerup Boldklub viste god fodbold i efterårets første U7 stævne.
            
            Tre U7-hold fra Tommerup BK tog søndag til Otterup for at spille stævne.
            Flere spillere skulle til livets første fodboldstævne. Mange nye indtryk mødte dem. Hold i andre trøjefarver end Tommerups, kampledere der fløjtede og bestemte, forældre der heppede og spillere der jublede, når de scorede.
            Alle vores debutanter var dog meget trygge og kampparate til alt det nye de mødte. Flere af dem lærte også at juble, når deres medspillere scorede og senere var Tobias, Kalle og Dolkusch i målscorens rolle for første gang.
            Hurtigt lærte de også at alle de andre hold skulle have tæsk - og sådan gik det også i de fleste kampe.
            
            Flot opbakning til "de små i Tommerup" – fra mange glade og positive forældre. Det er ikke sidste gang vi har brug for forældrenes flotte opbakning – spillerne nyder at de bliver opmuntret og klappet af.
            
            Dejligt med den fælles afslutning for alle vore 3 hold omkring kagen, den glade og megen snak og for nogle fortsatte det med træning i højdere på banerne bag ved.
            Afslutningsvis var der fælles bad med klubshampoo samt støjende, friske og glade drenge.
            
            
            
            Ramsing Cup 2012
            
            
9 spillere fra U8 holdet i Tommerup Boldklub har med glæde set frem til denne weekend.
            Drengene havde sammen med nogle forældre meldt sig til at deltage i stævnet som varede fra fredag til søndag. Vi overnattede på en mark, der i denne anledning var lavet om til en fin campingplads og her lavede vi vores egen lille Tommerup lejr.
            
            Vi mødtes fredag eftermiddag og fra da af, var drengene sammen hele tiden. Enten med en lille kamp mellem pælene på campingpladsen, et kortspil i teltet eller bare lidt hygge mellem kampene.
            
            Vi spiste aftensmad sammen i hallen inden de endelig skulle have kamptøjet på. Drengene var som sædvanlig klar til at fighte og spille noget godt fodbold. Den første kamp var mod Sebber, en lille landsbyklub fra Himmerland. Sebber havde næsten ikke nået at opfatte, at kampen var i gang før Tommerup havde scoret deres første mål. Vild jubel :-) Der blev scoret mange flere mål – nogle rigtig flotte, faktisk to mål på hovedstød af Mikkel efter hjørnespark fra Oliver. Efter hver scoring var der stor jubel fra spillerne – med 17 mål i alt blev der jublet mange gange i løbet af kampen som varede 2x15min. Mange spillere fik scoret mål og Jakob La Cour der skyder vildt hårdt fik også sparket bolden i mål uden at målmanden havde en chance for at redde den. Heldigvis for Sebber fik de scoret et enkelt mål i kampen. 17-1 til Tommerup – så var vi i gang med stævnet :-)
            
            Så var det tid til at gå optog igennem Spjald by sammen med de øvrige 235 hold. Ringkøbing Garden og Videbæk Tamburkorps gik forrest og spillede musik. Det var en god oplevelse for drengene, der var noget trætte, da optoget sluttede på banen igen kl. 21.00. Vi gik tilbage til lejren for at gøre klar til natten. Der gik noget tid, inden der var ro i alle telte, varevogne og campingvogne som de forskellige spillere skulle overnatte i.
            
            Vi kunne heldigvis sove længe lørdag morgen – så vi spiste først morgenmad kl. 8.30 som nogle af de sidste.
            Første kamp skulle spilles kl. 11.20 mod Rosendal fra Hobro, som viste sig at være mod vores bedste modstandere under hele stævnet. Det var en meget spændende kamp med mange chancer – vi kom dog hurtigt foran 1-0 og der gik ikke lang tid før modstanderne fik reduceret til 1-1. Resten af første halvleg var det Rosendal, der havde de fleste chancer, men heldigvis uden at de fik scoret. 2. halvleg bød på rigtig flot spil af Tommerup, som resulterede i en masse chancer men uden at der blev scoret. Kampen var næsten ved at blive fløjtet af, da Benjamin kort før tid fik scoret til 2-1. Så var spændingen udløst og alle Tommerup-spillerne jublede i fællesskab. Det var helt fantastisk og det bedste af det hele var, at det var Benjamin der scorede, for han var nemlig den eneste der ikke havde fået scoret i den store sejr fredag aften. Efter sejrs-råbet var der afgang til hallen, hvor vi skulle spise frokost, inden dagens 2. kamp skulle spilles.
            
            
Dagens anden kamp var mod Fårvang fra Midtjylland. Tommerup kom hurtigt foran på et fremragende mål scoret af Diyar på hovedstød efter hjørnespark fra Mikkel – igen stor jubel. Denne kamp var en tæt spillet kamp, hvor Tommerup ind i mellem spillede rigtig flot fodbold og var gode til at spille hinanden fri. De gik lang tid inden, der igen kom en scoring, men så gik det stærkt og inden kampen kunne fløjtes af stod der 5-0 til Tommerup.
            
            Nu var der en længere pause inden dagens sidste kamp skulle spilles. Vi fulgtes tilbage til vores lejr, hvor vi nok syntes at drengen være lidt trætte og derfor opfordrede vi dem til at slappe af, men de var da ikke trætte. De skulle da spille noget fodbold, så der blev spillet lidt imellem pindende på campingpladsen. Vi kunne få dem til at sidde stille lidt tid med nogle forskellige spil, og når der skulle spises hjemmebagt kage og frisk frugt.
            
            Dagens sidste kamp kl. 17.10 mod HØST som er en fusionsklub ved Hadsten. Igen kom Tommerup foran og der gik heller ikke lang tid før vi var foran med 3 mål. Endnu engang scorede vi efter et hjørnespark. Denne gang var det Nicholas der sparkede bolden ind til Andreas, der stod klar ved forstolpen og lige fik scoret med knæet. Hjørnepark er ikke noget vi har nået at træne i endnu, men det klarer drengene fint alligevel. Det blev alligevel en spændende kamp, da der 8min før tid pludselig stod 5-5. Nu skulle drengene altså vise, at de også kunne spille godt fodbold, når de ikke lige var sikre at de kunne vinde kampen. Det kunne de – flotte frispilninger og god fight fra alle spillere, resulterede i endnu en sejr til Tommerup drengene – denne gang 7-5.
            
            Så var der fællesbad i de opstillede skurvogne på campingpladsen og spillerne og trænerne spiste aftensmad sammen i hallen, mens forældrene gik til grillfest i kulturhuset. Tilbage i lejren hyggede drengene sig med hinanden et par timer, inden de blev sendt i seng kl. 21.30.
            
            Søndag blev alle drengene vækket omkring kl. 7.30. Vi skulle nemlig nå at spise morgenmad i hallen inden vi skulle spille stævnets sidste kamp. Drengene tog spillertøjet på og gik den sidste lange vej til hallen for at spise morgenmad. Lige efter morgenmaden gik vi til banen for at gøre klar til opvarmning.
            
            
Vi syntes, at drengene efterhånden var fulde af selvtillid og følte sig uovervindelige – så vi forsøgte inden hver kamp, at sætte dem op til, at nu skulle de altså møde en rigtig god modstander og derfor var det vigtigt, at de fightede sig til bolden, når vi mistede den samt at de skulle prøve at spille rigtig godt sammen. Da vi nåede til sidste kamp og det igen blev sagt udbrød Oliver: ”Gitte, det har du altså sagt inden hver kamp og vi vinder jo altid alligevel”. Rart at høre, at de dejlige drenge alligevel hører efter bare lidt af det vi siger til dem :-)
            
            Sidste kamp var søndag morgen kl. 9.10 mod ASV - rigtig flot sammenspil af drengene. Det startede nede fra Silas i målet, der var meget rolig og dygtig til at sætte spillet i gang. Drengene kombinerede sig ind imellem rigtig flot op ad banen – de spillede hinanden fri til mange afslutninger – nogle bedre end andre – det blev til 10 scoringer i alt – kampens flotteste mål blev scoret af Jakob W, der på fornemste vis hamrede bolden op i det korte hjørne – rigtig flot detalje. Kampen endte 10-1 til Tommerup. Så skulle der for sidste gang i denne weekend råbes sejrs-råbet. Det må vi sige de blev rigtig gode til :-) Så var det tid til en velfortjent is til alle, inden der var præmieoverrækkelse med medaljer og fine små pokaler til hver enkelt spiller.
            
            Tak til alle spillere og forældre der deltog i stævnet og var en del af holdet hele weekenden. Det er en fornøjelse at være sammen med så mange entusiastiske og positive mennesker, der er med til at give drengene nogle gode oplevelser med deres fodboldhold. Vi ser frem til jeres deltagelse igen til næste år og denne gang håber vi på endnu flere spiller og forældre, så vi kan få en endnu større Tommerup-lejr. Det kan kun anbefales – fællesskab på førsteklasse :-)
            
       
            

            Det var sommer, det var regn og det var søndag… 
            
            
Af: Charlotte Petterson
            
            Søndag den 24. juni 2012 bød trænere, U6 og U7 spillere velkommen til et velplanlagt stævne på kunststofbanen i Tommerup. Opgørene stod mellem Tommerup og andre ” Fynske storklubber” 
            
            Som det er enhver fodboldentusiast bekendt, spiller man væsentligt bedre fodbold, hvis musklerne er varme. Arrangørerne havde derfor fundet det naturligt at indlede stævnet med en top professionel opvarmningsseance. Under opvarmningen fik spillerne rig lejlighed til at vise, at de har talent for andet end boldt spil ƒº Den gode musik og de rytmiske bevægelser kickstartede dagen og bidrog til en rigtig god stemning blandt både spillere og publikum. Så blev kampene fløjtet i gang, og spillerne rettede deres fokus mod bolden. Den vedholdende sommerregn kunne heldigvis ikke begrænse den stemning af glæde og spillelyst, der kunne spores blandt spillerne. 
            
            For dem, der i pauserne havde brug for lidt at varme sig på, blev der i boden budt på vel grillede pølser, varm kaffe samt et flot og lækkert udvalg af diverse hjemmebagte kager m.m. 
            
            Efter medaljeoverrækkelsen kunne spillerne takke hinanden for nogle gode kampe og et godt stævne. Da de andre fynske storklubber drog hjem, kunne Tommerup-spillerne få sig et dejligt varmt bad. Herefter fulgte en hyggelig og rolig sæsonafslutning med ”Far Til Fire” – på storskærm, grillpølser og sønderjysk kagebord - alt imens regnen tog til i styrke. En god og lærerig fodboldsæson fandt sin afslutning, til ”Far Til Fire” - filmens kendingsmelodi.. ”Det er sommer, det er sol og det er søndag” 
            
            
            
            
            
            EM drømme...
            
            
Af: Dorte Lunde Hansen
            
            Det var onsdag aften og træningen var ved at være slut, drengene var lidt urolige for der skete noget spændende når de var færdige! Landsholdskamp på storskærm i klubhuset - bedre bliver det vist ikke.
            
            Hurtigt blev der skiftet tøj, der var drenge og forældre i rød-hvide trøjer, rød-hvide halstørklæder, klaphatte og ikke mindst horn der kunne skabe rigtig EM stemning. Men der var også pyntet flot op med flag og et stort Dannebrog hang for enden af væggen, oppustelige fodbolde hang i loftet, som børnene måtte få med hjem når aftenen var slut, jo der var EM stemning i klubhuset.
            
            Danmark – Portugal hvem vinder… der var arrangeret at alle kunne tipse og der var mange gode bud, selv 9-0 blev der tipset, men 2-3 var der desværre ingen der havde! De sultne børn og voksne fik lækre sandwich til kampen, med en venlig hilsen fra bageren der sponsorerede brødet. Tørsten blev slukket med de klassiske sodavand i blå, grønne og røde farver som børnene jo elsker og også her var der en venlig sponser, fra Eldorado.
            
            Der var stor spænding og interesse frem til 1. halvleg, børnene sad engagerede og fulgte med i kampen, men da der blev pause trængte de til at røre sig og hvad var bedre end selv at trille rundt med en bold ude på banen, spille en lille kamp, lege med vand, med de store oppustelige bolde, i det hele taget bare lege med de gode kammerater der var der. Forældrene fortsatte dog med at følge kampen, takket være Bendtner, der sørgede for at spændingen fortsatte i 2. halvleg.
            
            En helt perfekt aften i Tommerup klubhus sluttede med is og flødekarameller til de fodbold ivrige børn, igen var vi heldige at have en sponser, Brugsen. Et kæmpe stort tak til event –gruppen, det var et super dejligt arrangement som vores børn nød til fulde.
            
        
            
            
            Jyske 3-bold i Næsby 6/5-2012 
            

            Der var et mylder af begejstrede børn og heppende forældre og søskende, da Tommerup B deltog i DBU Fyn Jyske 3-bold Storstævne i Næsby BK søndag den 6. maj. Fra Tommerup B var vi ét U6 hold og hele 5 U7 hold (ny rekord), som troppede op til storstævnet, hvor der både var fokus på fodboldoplevelsen, det kammeratlige samvær og på de gode afleveringer, driblinger og scoringer på banen. 
            
            Der var medaljer til alle de mange stolte spillere. 
            
            Efter kampene var der fantastisk hjemmebag, som blev nydt i fællesskab og herefter var det ud og lege på Næsby BKs fantastiske fodboldlegeland eller en tur i ”hoppe fodbolden”. 
            
            Stor ros skal lyde til Næsby BK for et flot og godt organiseret arrangement, der gjorde, at børn og forældre kunne tage glade hjem efter en god dag. 
            
            Se mere i dette klip http://www.dbufyn.dk/Nyheder/2012/Maj/Jyske_3-bold.aspx 
            
            
            Mikrofodboldskole d. 27.-29. april 2012
            
            
Alexander, Benjamin, Daniel, Jeppe, Magne.....ja, sådan fortsatte det indtil alle 42 forventningsfulde drenge var råbt op og fordelt i 3 grupper. 
            
            I hver gruppe stod "kampklare" trænere og assistenttrænere som i særlig grad var forberedte til denne træning. Det var nemlig første dag af tre med DBUs Microfodboldskole på kunstgræsbanen i Tommerup. 
            
            De næste tre dage blev fyldt op med kaosbold, myresluger, ståtrold, højder, langspark og mange andre fodboldlege. Træning i driblinger, vendinger og pasninger blev der også brugt mange timer på. Størst var jubelen, når der skulle spilles 2:2 eller 3:3, hvor alle fik nye medspillere og nye modstandere fra kamp til kamp. Nogle gange var det på 3-mandsmål, andre gange var forældrene målstolper. 
            
            Søndagen sluttede med en stor skattejagt. Børnene drønede rundt til 7 stationer, hvor de blev testet i forskellige tekniske færdigheder. De skulle skrabe point sammen i fællesskab, så der blev heppet og jublet højlydt rundt ved stationerne. Når alle testene var bestået skulle de med et rigtigt skattekort, udleveret af Den Røde Pirat, finde hver sin gruppeskat. Den udløste stor begejstring, da det viste sig at indholdet var frugtstænger og rosiner som kunne nydes mens man bagte snobrød over bålet. 
            
            Da snobrødene var fortæret skulle den sidste og mest alvorlige test gennemføres. Gruppevis tovtrækning mod deres trænere. Heldigvis havde træningen været så effektiv at ingen af trænerne havde kræfter til at slå de meget stærke og veltrænede drenge. 
            
            
Hvem var mest trætte? Ja, flere forældre klagede allerede søndag morgen over ømme og trætte muskler og var begyndt at glæde sig til mandag, hvor de skulle på arbejde og hvile ud. 
            
            Drengene, måske nogle, men langt fra alle. Senere på søndagen var der glade råb fra mange haver, da drengene var i gang med at øve sig på de mange nye tricks de havde lært. 
            
            Tak for denne gang og med håbet om at vi ses igen i 2013. Nedenunder kan I se stolte drenge i deres landsholdstøj....
            
            
            
            
            
            Stævne i OB d. 22/3-2012
            Deltog med 1 U6 og 4 U7 hold
            

            Så blev det endelig tid til at påbegynde sæsonen for udendørsstævner! Drengene glædede sig til endelig at komme i kamp, efter de har trænet fast udendørs i en lille måneds tid. 
            
            Glæden var ikke mindre, da de blev klar over, at stævnet skulle foregå hos selveste OB… Efter vore fantastiske fodboldarrangement i samarbejde med OB og Øens Hold, er der ingen tvivl om, at OB har fået en helt særlig plads i mange af drengehjerterne, og at de ser på holdet og klubben med stor beundring. Indimellem var der tid til at kigge på billeder, trøjer mm. på gangene, for at se hvor mange af "de kendte" de kunne genkende. 
            
            Tommerup Boldklub deltog ved DBU-stævnet i OB med 1 U6 hold og 4 U7 hold. Alle spillere kæmpede og leverede en rigtig flot indsats, omend der var lidt mere modstand fra "byklubberne" end spillerne ellers har været vant til. En af fordelene ved at være tilbage i udendørs omgivelser, er uden tvivl det hyggelige fællesskab efter kampene, når vi samles om de medbragte kager - som var meget populære blandt både børn og voksne.
            
            
            
FORRYGENDE, FANTASTISK FODBOLD FEST.
 
            
           


            
- af Susanne Nilsson (mor til Bastian og Daniel)
            
            Søndag d. 25 marts var der inviteret til første udendørs arrangement for U6/U7 samt U8/U9. Vejret var bestemt med os, for allerede fra morgenstunden skinnede solen. Der var i alt over 100 tilmeldte forældre, søskende samt ikke mindst spillere til dagens arrangement som skulle sluttes at med en tur til Odense for at se kampen mellem OB og HB-Køge på TRE-FOR Park.

           

Dagens program var meget spændende, da der var indlagt overraskelser, som selv vi forældre var uvidende om.

           

 Dagen begyndte kl. 9.15 hvor der var kaffe klar til de voksne og derefter blev børnene inddelt på hold, der var 8 hold i alt. U8/U9 spillede kampe på en bane og U6/U7 på tre baner. Der blev spillet en masse kampe og humøret var højt på alle baner. Der blev kæmpet for alle bolde. Halvvejs igennem kampene var der en lille pause, hvor der blev serveret frisk frugt.

           

 Det er tydeligt at se hvor meget drengene nyder at spille og selvom de endnu ikke er ret gamle, så vi rigtig smukt sammenspil og finter, så man kun kan være imponeret!  Ikke mindst de positive tilråb fra hold- og kampledere, var med til at skabe den gode stemning.

           

OG - da sidste kamp var næsten færdig troppede Victor op på banerne. Her var U8/U9 hurtigst fremme – da flere af U6/U7 spillerne simpelthen var nød til at spille kampen færdig først!

           

Imponerende at de kunne holde fokus på kampen – men heldigvis fløjtede Dan af, og så var der tid til både autografer og foto med Victor.

           

Så må man sige, at stilen for dagen var lagt – for efter madpakker var der servering af superlækker Victor/OB kager. Her var kagen formet som Victor klart mest populær. Lidt efter var der pakker til alle børn. Spillerne fik de flotteste stribede gaver, med bl.a. autograf bog, farveblyanter, klistermærker m.m. Alt sammen fra OB naturligvis. Man er vel fra FynJ

           

Dagen igennem blev der filmet og fotograferet og det er meningen, at det skal ende ud i en plakat til hvert barn samt en DVD fra dagen.  Snart derefter skulle spillerne atter stille op, så var det tid til næste overraskelse.

           

Men denne gang efterlod de os forældre inde i klubhuset. For ude foran kom OB bussen og tog alle spillerne med til Odense. Vi kunne fra vinduerne se vores børn stå og hoppe op og ned af fryd, men desværre kunne vi ikke høre hvad de sagde, men de så VÆLDIG glade ud. Nu glæder vi os til at se hvad der er blevet optaget på turen. Så måtte der lige en hurtig oprydning til, før end vi kunne følge efter bussen mod Odense.

           

Det var nogle storsmilende, OB-syngende og flotte nymalede spillere der steg ud af bussen foran stadion.

           

 Inden vi kom ind på stadion, var vi så heldige at få besøg af Rasmus Falk, som skrev autografer.  Så fulgte en superliga kamp hvor det mest positive nok var det gode vejr!  Trods det dårlige fynske spil, var det nogle trætte, og mætte på oplevelser / indtryk og solvarme drenge, vi kunne tage med hjem mod Tommerup.

           

En kæmpe tak til Gitte, Anne, Dan og Jan for at give spillerne denne fantastiske oplevelse! 
            
            
        
        
            
            Link til flere billeder tilkommer!

            
            
            Fjordager-stævne i Agedrup hallen d. 17/3-2012  
            Vi deltog med 1 U6 hold og 2 U7 hold. 
            
            
Et godt arrangeret stævne med styr på tingene, bander mellem banerne, og en masse god fodbold for spillerne. 
            Spillerne leverede en god indsats, og vi kom hjem med en masse vundne kampe, der stod mål med medaljerne og diplomerne.
            
            
            DBU Stævne i Rantzausmindehallen d. 3/3-2012 
            Deltog med 1 U6 og 4 U7 hold 
            
            
Stævne i Billund - Lalandia Cup d. 25/2-2012 
            Vi deltog ved Lalandia Cup, med1 U6 hold og 1 U7 hold, og hyggede derefter med madpakker og vandland. 
            
            Stævnet blev spillet i 4 omkring liggende haller, og faciliteterne var helt i top. 
            Drengene kæmpede bragt, og begge hold gjorde en god profil, med en masse vundne kampe.
            
            Efter stævnet spiste alle spillere, samt de medrejsende familier madpakker sammen, og så var det til til vandland. 
            Der blev ruschet til den store guldmedalje, og selv dem der ikke var helt trygge i starten, kom til sidst susende for fuld fart, og ville have mere... Det var ikke nemt at se på drengene, når de gik op af trapperne for at ruche igen, at de faktisk havde spillet en masse fodbold først.
            

            En hyggelig dag, som både bød på god fodbold og hygge :-) 
            
            Stævne i  B67/FKS hallen d. 11/2-2012 
            Deltog med 1 U6 og 2 U7 hold

           


            DBU Stævne i Svannngehallen d. 4/2-2012
            Deltog med 1 U6 og 4 U7 hold
            
Tak til Legekæden, der denne dag overraskede Tommerup spillerne med sponsorgaver.  
            
            Stævne i Erritsø hallen d. 29/1-2012
            Deltog med 1 U6 og 1 U7 hold

            
            Stævne i Brenderup hallen - Bifus Cup d. 28/1-2012
            
Bifus Cup var uden tvivl det bedste indendørs stævne vi har deltaget i hen over vinteren 2011/2012. 
            
            Stævnet var rigtig godt arrangeret, og der var gjort rigtigt meget ud af at alle børnene fik en god dag. Dagen bød på alt fra fælles opvarmning med en veloplagt og hoppende stævnearrangør, til musik fra det til lejligheden opstillede mobildiskotek, som sørgede for at lys og lyd var i orden. 
            BIF's maskot Bifus var naturligvis også tilstede og fik masser af kram fra de mange spillere.
                
            
Stævnet blev spillet i to puljer, hvor der blev talt point sammen, og så mødte de enkelte hold, det hold i den anden pulje, som havde fået samme placering.
            Vi deltog med 2 hold i U7, og spillerne leverede en fremragende indsats, og vandt i fornemste stil begge puljer, og kunne dermed møde hinanden i finalen. Finalen blev først afgjort i overtiden, efter 2-2 i den ordinære spilletid, så man må sige at spændingen holdt hele vejen.
            Jublen var da også stor, da alle spillerne med medaljer om halsen og slikposer i hånden, kunne løfte pokalen, inden begge hold velfortjent kunne tage opstilling til et billede sammen med Bifus.
            Pokalen får naturligvis plads i Tommerup Boldklubs pokalskab i klubhuset, og så håber vi drengene kan vinde mange flere i fremtiden.
                
            
            
            DBU Stævne i Rantzausmindehallen d. 21/1-2012
            Deltog med 1 U6 og 4 U7 hold
 
            
            Stævne i Korup hallen d. 8/1-2012 
            Deltog med 4 U7 hold 
            
            Stævne i Ørbækhallen d. 29/12-2011 
            
            
Årets sidste stævne foregik i Ørbæk, hvor der var lagt op til rigtigt mange spille-minutter! 
            Vi stillede med 1 U6 hold, og 2 U7 hold. Hver hold skulle spille 7 kampe, og det med en varighed af 8 min. pr kamp. Ganske meget, i forhold til de 5 min. man normalt spiller.
            
            Da vi på det ene U7 hold ikke havde nogen udskifter, ændrede vi på planen, så alle spillere spillede på begge hold. Det gav lidt færre min. pr. kamp til spillerne, men til gengæld mange flere kampe. 
            Både U6 og U7 holdene spillede flot fodbold, og scorede rigtig mange mål.
            
            Et super godt og velarrangeret stævne, som selvfølgelig blev afsluttet med medaljer til alle. 
            
            
            Stævne i Langelandshallen d. 27/12-2011 
            
            
6 friske drenge tog turen til Rudkøbing med højt humør, for at spille U7 fodbold. 
            På trods af at de 3 af spillerne var U6 spillere, og Rudkøbing bl.a. stillede med 2 hold hvor halvdelen var i U8 alderen, lykkedes det drengene at få en flot 2. og 3. plads. Godt gået! Stoltheden over medaljerne fejlede heller ikke noget :-)
            
            Planen var oprindelig, at afslutte dagen med bordfodboldturnering i klubhuset, men da der skulle sælges fyrværkeri, må vi have det til gode. Til gengæld blev det så til julehygge og Cars2, og det så drengene heller ikke ud til at have noget imod :-)    
            
            
            Stævne i Stenstrup d. 17/12-2011 
           

            
            
lørdag d. 17. december var der 7 morgenfriske drenge fra U7 der tog turen til Stenstrup for at spille stævne.
            
            
Hvert hold spillede 5 kampe og stævnet sluttede med at alle drengene råbte efter julemanden, der kom med godteposer og medaljer til de stolte drenge.
            
            
Endnu engang herligt at være med drengene, der elsker at spille stævner.

            
            
            
Juleafslutning onsdag d. 14/12-2011
            
            
En julehistorie - af Pernille Josiasen (mor til Malthe)
            

            Midt i et lille land, var der en lille by, hvor der boede utrolig mange søde nisser. Der var skovnisser, drillenisser, svømmenisser, spejdernisser og mange andre. Sødest var dog boldnisserne… Så kære de var, og helt optagede af netop det som de var bedst til, at spille bold – med fødderne… 
            
            Sådan var det også denne onsdag i december. Der var igen blevet kaldt på dem og de kom… De havde taget deres hjælpenisser med. Hvis du ikke ved det, er hjælpenisser lidt større end almindelige nisser. De er super gode til alt det praktiske; de kører bil, koger grød, laver aftaler og alt muligt andet. Men som sagt, boldnisserne var kaldt ind og de kom. På banerne var der gjort klar til dem. Nu skulle der spilles bold. Nisserne gik til den. Der blev spillet på mange mål. Nogle steder var der faktisk gang i 4 mål i en kamp! Det krævede lige lidt ekstra af nisserne, men også det kunne de klare.Selv om det var koldt spillede de længe. Hjælpenisserne var der også og sørgede for at de havde det godt. Boldnisserne skiftes til at spille mod hinanden og stemningen var rigtig god.Pludselig var tiden gået og alle boldnisserne blev kaldt ind i nissehulen, hvor endnu flere af hjælpenisserne havde lavet en hel masse risengrød til boldnisserne. Så blev der smovset. Alle guffede løs, men spise det hele kunne de ikke. Så var der pebernødder og brune kager fra SuperBrugsen, det var vist også lidt lækkert.Et helt andet sted i verden var der nogle hjælpenisser der havde trænet længe. De kunne også spille bold, men med hænderne. Det fulgte de små boldnisser meget med i, så det kikkede de da på sammen på storskærmen, mens de spiste deres grød, det var hyggeligt…            

Snart var klokken mange, og hjælpenisserne, som jo var dem der lavede alle aftalerne, sagde at nu var festen forbi. Alle boldnisserne sagde ”godnat og vi ses og glædelig jul” og så kørte de hjem til deres egen små huler…

           

Fodbolden var næsten slut for det år, men de små boldnisser glædede sig allerede til det nye år, hvor de igen skulle være sammen og hygge sig med det allerbedste de vidste, at være sammen om at spille bold…

        

Stævne i Munkebo Idrætscenter d. 10/12-2011
            
           

           

Lørdag formiddag var 2 U7 hold klar til at spille fodbold i Munkebo Idrætscenter. Flere af spillerne havde endda været til stævne fredag aften også, men det lod de sig ikke mærke med, og kæmpede som sædvanlig for hver en bold, og løb til de ikke havde flere kræfter.
            
            
Som belønning fik de besøg af den grønlandske julemand, som havde godteposer med, ligesom de kunne hente slush ice i cafeteriet, hvilket var meget populært. 
            
Et rigtig godt stævne, hvor der også var tænkt på spillernes søskende, således at ingen blev snydt.
           

           

Puljen bestod af 7 hold så begge hold fik 6 kampMunkebo Idrætscenter efterlod alle med et rigtig godt indtryk, og havde vi vidst det, havde der været mulighed for at slutte af med en svømmetur eller en gang bowling.
            
Men måske vi får chancen igen en anden gang.

            

            
            Stævne i Langesø d. 9/12-2011
            
            
To U7-hold fra Tommerup BK tog fredag aften til Langesøhallen for at spille stævne.
            
De to hold fra Tommerup lagde ud med at spille uafgjort mod hinanden. 
Så var den kamp overstået og nu skulle alle de andre hold have tæsk - sådan gik det i de fleste kampe.
            

            
Da Morud havde valgt at tælle point og målscore resulterede i at 3 hold endte på 11 point og der iblandt de 2 Tommerup hold
            
            
Alle fik medaljer og til stor glæde for spillerne var der en pose til hvert hold, der indeholdt chips og juice.
            
            Flot opbakning til "de små i Tommerup" – husk at støtte op om vores sponsorer. Det er ikke sidste gang vi har brug for deres opmærksomhed – de har også brug for vores. 
            
            
            
Stolte og velklædte drenge fra U6 + U7 i Tommerup Boldklub i nyt tøj fra dels lokale såvel som odenseanske sponsorer. 
            
            Mange sponsorer har velvilligt haft hjertet på rette sted og bidraget til at "de små talenter" fra Tommerup Boldklub de kommende 2 – 3 år er klar til at indtage de fynske fodboldbaner og idrætshaller i smart kamptøj med klubbens logo placeret på rette sted – nemlig ved hjertet. 

            
            
Sponsorerne nævnt i tilfældig rækkefølge:
            
            
Lindpro A/S               Dansbo Entreprise A/S    Sportsturf                Super Brugsen Tommerup St.    Tommerup Sport
            Trunderupvej 1c       Østerbro 10                          Køjevænget 28        Tallerupvej 16                                  Tallerupvej 27
            5683 Haarby             5000 Odense C                   2791 Dragør            5690 Tommerup                             5690 Tommerup
            
            
            
Comfort Tours         Midtfyns Totalservice       Stadium                     Lån og Spar Bank A/S                   Ådalens Gourmet
            Østergade 46            Industrivej 13                      Ørbækvej 97              Slotsgade 2                                     Sdr. Boulevard 172
            5000 Odense C        5672 Nr. Broby                    5220 Odense SØ     5100 Odense C                              5000 Odense C
            
            På billederne kan I se de stolte og flotte drenge.

            

            
            
            Endnu en Tommerup succes ved B1909s stævne d. 4/12
            
            
Søndag den 4/12 deltog vi med et U6 hold, og et U7 hold ved B1909s stævne.
            
            Begge hold spillede fantastisk fodbold, og i samtlige kampe blev modstanderne presset helt i bund. Der blev vundet stort mod nogle ikke så stærke modstandere, men også mod ellers udmærkede hold, der dog måtte bukke under for det massive Tommerup pres. Enkelte kampe blev for U6 holdets vegne tabt fordi bolden ikke ville i mål, og modstanderen derefter fik scoret i et tomt mål, på et langt skud, og U7 holdet måtte spille 0-0 i en kamp, der ellers foregik mod modstanderens mål. Fælles for begge hold var dog, at holdene spillede det absolutte bedste fodbold i alle kampene, og leverede en fornem indsats.
            
            Jubelen var dog heller ikke til at tage fejl af, da spillerne alle fik overrakt medaljer, inden de velfortjent kunne drage hjemad.  

            
            
            
DBU julestævne i Rantzausmindehallen d. 3/12
            
            
Lørdag den 3. december lagde 4 U6 spillere suverænt ud fra morgenstunden af, med kun et enkelt pointtab, da de var til DBUs julestævne i Rantzhausmindehallen i Svendborg. 
            
            Hen på eftermiddagen ankom yderligere 4 U7 hold til stævnet, og også her blev der løbet en masse, scoret flotte mål, og kæmpet godt af alle spillerne. 
            
            Stævnet var med perfekte baneforhold, idet der var opsat rigtige bander mellem de enkelte baner, således at bolden konstant var i spil, hvilket dog også var hårdt for spillerne. Herudover blev der hele dagen delt masser af mandariner og rosiner ud til alle spillerne samt publikum.
            
            Stævnet blev afsluttet med overrækkelse af "jule-medaljer" samt en præmie i form af endnu flere mandariner og rosiner J
            
            Så efter en masse gode kampe med flotte resultater, og maverne fyldt af "sunde slikposer" kunne spillerne sidst på eftermiddagen tage hjem efter et godt og velspillet stævne.

            
            
            
Stævne i Allesøhallen
            
            
8 Friske drenge fra Tommerup, var søndag morgen mødt forventningsfulde op i Allesøhallen, klar til at spille med "den lille runde" i U7 stævnet. 
            
            Humøret var højt lige fra starten, og der blev gået godt til sagen! Alle kæmpede det bedste de havde lært, og der blev vist fine detaljer, fighter-hjerte, gode redninger og ikke mindst masser af jubel, når der blev scoret mål, og der blev vundet kampe. 
            
            Ved stævnet var ligeledes en masse andre gode hold, som vi kunne spille op med og vinde over når vi var skarpe, men som straffede os når vi ikke var ordentligt opmærksomme.
            
            Dejligt inspirerende og lærerigt, hvilket endda udviklede drengene hen over stævnet. Lige det vi har brug for, så vi kan blive endnu bedre :-)
            
            Alle spillerne modtog både medaljer og præmier efter den flotte indsats, hvilket stemningen naturligvis ikke blev mindre af.

            
            
            Juhu, Så er indendørs rigtig i gang.. 
            
            Aarup Fritidscenter blev stedet hvor indendørssæsonen for alvor blev skudt i gang for u6 og U7 i Tommerup. 
            

            1 stk. U6 hold og 4 stk. U7 hold mødte forventningsfulde op til det der for mange var deres debut til indendørs stævner. En god kulisse med 2 baner på tværs med mål sat ind i banderne, bande i målene og bander på midten så spillet blev holdt i gang i alle 5 min – som en kamp varede.
            

            U6 holdet fik udover egne 5 kampe også ekstra spilletid, da de supplerede andre hold der manglede spillere til de sidste kampe. Så de har haft deres første prøvetræning inden de fylder 6 år.
            

            U7 holdene spillede godt og kæmpede bravt. Især kampene mod Fjordager var meget lærerige, da de var hurtige på fødderne og dygtige med bolden. Alle fik 4 kampe á 5 min og nød samtlige minutter på banen.

           

Mange stævner og sjove træninger inde og ude venter på disse glade fodbolddrenge. Se aktivitetskalenderen for kommende stævner.

           


            Træning for entusiasterne d.23/10, afsluttedes med pasta og kødsovs!

            

            
Efteråret igennem har der løbende været ekstra træninger for de entusiastiske (dem der havde lyst til lidt ekstra luft og fodbold en søndag eftermiddag...), og dem der havde taget en madpakke med, kunne efterfølgende nyde den i hinandens selskab.
            Dette har været ganske hyggeligt, hvilket fik Susanne Nilsson til at foreslå, om ikke vi skulle lave fælles pasta og kødsovs en af disse dage, og hun ville gerne stå for det. Som sagt så gjort, så mens der blev spillet fodbold for fuld damp på kunstgræsset d. 23/10, blev der kokkereret af andre forældre med samme iver i køkkenet.
            
            Sikke en fryd for den spillende flok, efter endte træning, at komme op i klubhuset for at se, at bordene var dækket, og dufte at maden var klar til servering.
            En ting er helt sikkert, pasta med kødsovs og dejligt hjemmebagt brød, var et sikkert hit!
            
            Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag/aften, hvor børn og voksne hyggede sig i hinandens selskab, og arrangementet viste samtidig, at der er en god opbakning fra forældrene, og et godt sammenhold, også uden for banen.
            Tak for et godt initiativ, og tak for dejlig mad :-)

            
          
            
Festlig afslutning for U/6 & U/7
            

            
Onsdag d. 12. oktober blev sommersæsonen afsluttet på festligste vis. På trods af det kølige efterårsvejr mødte næste alle spillerne op til årets sidste udendørstræning, som denne dag bestod af fodboldgolf, fodboldrundbold og ikke mindst "voksne mod børn". Rigtig mange forældre deltog i træningen som instruktører ved de mange poster, og trænerne havde som altid gjort et formidabelt forarbejde med at organisere, planlægge og uddelegere de mange forskellige opgaver.

           

 Alt i mens der blev gået til den på kunstgræsbanen blev der i køkkenet snittet og hakket til den helt store guldmedalje for at alle spillere, søskende og forældre kunne nyde pitabrød med lækkert fyld.

           

Aftenen afsluttedes med kaffe og kage, mens børnenes legede og så film, mens popcornmaskinen forsøgte at følge med efterspørgslen.

           

TBKs U6/U7 er en stor gruppe på ca. 40 spillere. Ved stævnerne rundt omkring på Fyn er TB repræsenteret af langt flere hold end de øvrige klubber.

           

Udover den ugentlige træning og de mange stævner bliver der fra trænernes side arrangeret ekstra træning for de ekstra ivrige, samt forskellige sociale arrangementer for hele familien.
            
Forældrene bakker i meget stor udstrækning op omkring træning, stævner, arrangementer mv. Specielt i forbindelse med den ugentlige træning er der brug for mange hænder for at gøre træningen sjov og afvekslende for børnene.

           

Trænerne Jan, Dan og Gitte har via deres store viden og engagement skabt en helt unik stemning omkring denne gruppe af børn og deres forældre.

           

Jens – far til Rasmus
            

Se mange flere billeder fra arrangementet her :

           

https://picasaweb.google.com/jensalnor/AfslutningU6U7?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIi-_JSgmrHq2QE&feat=directlink

           

 

           

Stævne i Brenderup 9. Oktober 2011
            
            
Efterårets sidste udendørs stævne

           

Vi tog til Brenderup med et U6 hold og fire U7 hold – dejligt med så mange friske drenge.

           

Trods meget koldt blæsevejr kæmpede drengene rigtig flot i alle kampe. Alle hold fik scoret flotte mål, som blev efterfulgt at glade jubelscener fra alle spillere på holdene.

           

U6 holdet bestod af flere debutanter som alle klarede det rigtig flot.
            Vi sluttede af med medaljer og dejlig hjemmebagt kage til alle fra Tommerup.
            
            Nu glæder vi os til afslutning med fodrundbold, fodboldgolf og fællesspisning på onsdag - og så er vi klar til indendørssæsonen efter efterårsferien. 
            
            
            Stævne i Espe 25. september 2011
            

            
Sensommeren  sendte varme bølger ned over Espe Stadion. Det blev også varmt for Tommerups modstandere. 
            
            Drengene fra Tommerups U6 og U7 fintede, driblede og skød på mål så sveden sprang på deres pander. De glade drenge nød at være en del af stævnet. 
            De har styr på scoringerne under kampen. Allerede 3 min efter kampen er slut laver de stafetter eller spiller på 11-mandsmål mens de venter på at der bliver fløjtet op til næste kamp.
            
            De mange forældre nød også dagen i deres medbragte campingstole med kaffen inden for rækkevidde. Man er vel rutineret fan. 
            Alt i alt blev det til mange jubelscener efter gode redninger og mange scoringer, så humøret var højt eftermiddagen igennem. 
            Mindre blev det ikke, da kagen til stor jubel for drengene var lavet som en fodboldbane med grønt græs - mens muldjorden var erstattet af dejlig blød kageguf.
            
            
            Stævne i Skallebølle 4. september 2011

           


            De små fra Tommerup" (U6) var "de store" - og igen de mest ivrige og mest scorende, og U7'erne kæmpede sig igen til masser af sejre og flotte mål!

           

Marcus, Benjamin, Frederik og Nicholas (U6) tacklede så det bragede i hele Skallebølle by, spillede sammen med gode afleveringer og seje afslutninger foran mål.

           

De glade drenge nød dagen. Efter kampene og masser af gratis frugt og vand fra arrangørerne afsluttede de kampene med 30 min "hård" træning på 5–mandsmålene på nabobanen.

           

Dagens detalje kom fra Frederik, da han efter "et hug på overliggeren" fra Nicholas, selv spillede bande med overliggeren 2 gange for så på tredje forsøg at sparke den sikkert i kassen. Alle de andre var rundtossede, mens drengene fra Tommerup Boldklub jublede vildt.

           

De 4 hold i U7 rækken spillede samtidig på banerne ved siden af, og lavede både masser af gode mål, flotte driblinger, og kæmpede til sidste slutfløjt. Jubelscenerne viste samtidig stor glæde i drengens ansigter. 

           

Alt i alt blev det til flere vundne kampe end tabte, og humøret var højt eftermiddagen igennem.

           

Den afsluttende fælles kage og juice gled også ned med et stort smil på læberne, inden turen igen gik mod Tommerup.
            
            
            
            
           

           

Jyske 3-bold stævne i Nyborg
            
            Tommerup U6 hold vindere af Jyske 3-bold i Nyborg 
           

           

Søndag d. 28. august tog 4 morgenfriske U6 drenge fra Tommerup Boldklub til Nyborg for at spille Jyske 3-bold Storstævne mod Langeskov IF og Middelfart MG & BK.

           

Da der var afbud fra 2 klubber spillede de 2 gange hver mod førnævnte hold.
            

            Vi så seje tacklinger, flotte afleveringer og frispilninger og frække driblinger. 
            

            Alle spillere løb mange skridt (banderne holder jo bolden i spil) og viste en stor kampgejst. Vi scorede mange mål i hver kamp – flere end de andre – og glæden var lige stor hver gang.
            

            Alle spillere fik ved stævnets afslutning overrakt en flot medalje.
            

            Se de stolte drenge fra Tommerup Boldklub, fremtiden er sirket.
            
            Se mere om stævnet, og se vores U6 hold på slap line, på dette link:
            
http://jyskebank.tv/0013146246021267/nyborg-motion-i-brnehjde 

            

            
            
            
           

           

Alle 3 U7 hold vindere af Jyske 3-bold i Nyborg

           

Søndag d. 28. aug. deltog TBKs unge U7 spillere i det traditionelle Jyske 3-bold stævne i Nyborg.

           

Alle spillere gik til sagen med stor entusiasme og der blev spillet rigtig god fodbold på de lukkede mini-baner opstillet til lejligheden. Der blev taklet, afleveret, sparket og scoret og alle spillere viste stor kampgejst og potentiale, hvilket lover godt for TBKs fremtid.

           

Der blev vundet flere kampe end der blev tabt og alle spillere fik ved stævnets afslutning overrakt en flot medalje.

           

Tommerup var repræsenteret af hele 3 hold - flere end nogen anden klub ved stævnet J

            
            
            
             
            
            
            
            
Og der blev naturligvis afsluttet med kage... 
            
             
            
            
Og de medrejsende fans (forældrene) var ivrige med kameraerne, mens drengene gerne ville have en tatovering... 
                
            
            
Se flere billeder fra stævnet på dette link: 
            https://picasaweb.google.com/jensalnor/FodboldstVneJyske3BoldNyborg280811?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJPt1K6q_KbMeg&feat=directlink 
            
            
            
            Søndag d. 26/6 2011 havde vi internt stævne på Tommerup Stadion. Nedenfor ses artikel skrevet af en forældre, samt billede af de deltagende spillere. 
            
           

 

           

Fodbold, fest og fællesskab
            
-       Der er mange glæder ved at bruge bolden J

           

Søndag den 26. juni 2011 kunne man se bolde flyve i luften og høre en summen af glade og forventningsfulde stemmer fra de ca. 100 børn og voksne, som var samlet til fodboldafslutning for U6 og U7 på Tommerup Stadion. 
            
Fra kl. 10.00 blev kunststofbanen omdannet til stævneplads for et spændende lokalopgør mellem de ca. 40 kampklare spillere.  Fodboldstøvlerne blev snøret og alle spillere blev iført deres holdtøj. Herefter fulgte et stemningsfuldt øjeblik, da spillerne løb på banen under klapsalver fra et oplagt publikum - til melodien ”Eye of the Tiger”.  
            
Startskuddet blev givet og kampene kunne begynde!  
            
På de fire baner kunne man observere nogle engagerede og glade spiller, der fik rig lejlighed til at vise, hvad de havde lært i den forgangne sæson.  Som publikum blev man vidne til fodbold i særklasse.  Man kunne både opleve spillere med god boldforståelse og kampgejst. Nok, så vigtigt var dog oplevelsen af et godt samspil og kammeratskab.   
            
Da lokalopgørene var vel afsluttet, blev det tid til en STOR - kamp mellem forældre og børn. Der blev kamp til stregen, men selv forældrenes stærke angreb og mange målmænd kunne ikke føre dem til sejr. 
            
Efter en meget højtidelig medaljeoverrækkelse til hver af de dygtige spillere, bredte duften sig af ny grillede pølser. Det var nu tid til en velfortjent pause med leg på hoppepude, grill pølser, slush ice og popcorn. Hos de adspurgte forældre var der bred enighed om, at trænerne (og deres ægtefæller) gennem sæsonen har ydet en rigtig stor indsats, som har virket samlende og positivt i forhold til både børn og forældre. Det fremgik også, at børnenes glæde ved træningen generelt er stor, og at ventetiden frem til ”næste” onsdagstræning ofte har føltes meget lang.
J
            
En god og begivenhedsrigdag blev rundet af med en varm tak til trænerne for deres store engagement og arbejde igennem sæsonen. Og så blev det tid til, at sige farvel og ønske hinanden en god sommer og på snarligt gensyn. Både børn og voksne forlod stille og roligt pladsen - endnu en god ”boldoplevelse” rigere.

           

”Det sjoveste ved fodbold er, at holde afslutning”.
            
Citat Benjamin.

           

        ”Det sjoveste ved at spille fodbold er, når man scorer mål”.
            
       Citat Nikolas og Frederik.

           

                     ”Det sjoveste ved at spille fodbold er, når man rammer bolden”.
                                
Citat Valdemar

 

Hjemmekampe i april
April 2018
1.
søndag
11.00
Brylle/Tommerup
Herrer
Senior
Herre S2, 2017/2018 • Pulje 3
Tommerup Stadion
Aarup BK
Tommerup Stadion
5.
torsdag
20.00
Brylle/Tommerup
Herrer
Senior
Herre S3 - forår 2018 • HS3-1 pulje 3
Tommerup Stadion
Dalum IF
Tommerup Stadion
6.
fredag
18.45
Brylle/Tommerup
Herrer
Senior
Herre S2, 2017/2018 • Pulje 3
Tommerup Stadion
BIF/FHIF
Tommerup Stadion
7.
lørdag
15.00
TEAM Højfyn
Herrer
U16
U16 drenge M (2002) - Forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
Dalum IF
Tommerup Stadion
9.
mandag
18.00
Tommerup BK
Herrer
U13
U13 drenge (2005) C2 - 8M, forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
Næsby BK
Tommerup Stadion
10.
tirsdag
18.15
Brylle/Tommerup
Herrer
Senior
DBU Pokalen 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
FC Avrasya
Tommerup Stadion
11.
onsdag
18.00
Tommerup BK
Herrer
U13
U13 drenge (2005) B - 8M, forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
Ringe BK
Tommerup Stadion
13.
fredag
18.30
Brylle/Tommerup
Herrer
Senior
Herre S2, 2017/2018 • Pulje 3
Tommerup Stadion
MG & BK
Tommerup Stadion
14.
lørdag
10.30
Tommerup BK
Herrer
U8
U8 drenge (2010) 5M C stævne 1+2 forår 2018 • Pulje 2
Tommerup Stadion
Holluf Pile-Tornbjerg IF
Tommerup Stadion
14.
lørdag
10.45
Tommerup BK
Herrer
U11
U11 drenge (2007) 8M B (let øvede), forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
Aarup BK
Tommerup Stadion
14.
lørdag
11.30
Tommerup BK
Herrer
U11
U11 drenge (2007) 8M B (let øvede), forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
MG & BK
Tommerup Stadion
14.
lørdag
11.30
Tommerup BK
Herrer
U8
U8 drenge (2010) 5M C stævne 1+2 forår 2018 • Pulje 2
Tommerup Stadion
Verninge IF
Tommerup Stadion
14.
lørdag
12.00
Tommerup BK
Herrer
U8
U8 drenge (2010) 5M C stævne 1+2 forår 2018 • Pulje 2
Tommerup Stadion
Brenderup IF
Tommerup Stadion
14.
lørdag
13.00
TEAM Højfyn
Herrer
U16
U16 drenge M (2002) - Forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
O K S
Tommerup Stadion
14.
lørdag
15.00
Team Tommerup
Herrer
U19
U19 drenge M2 (1999-2000) - Forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
Dalum IF
Tommerup Stadion
15.
søndag
10.30
Tommerup BK
Herrer
U9
U9 drenge (2009) 5M C stævne 1+2 forår 2018 • Pulje 2
Tommerup Stadion
Sanderum BK
Tommerup Stadion
15.
søndag
11.00
Tommerup BK
Herrer
U14
U14 drenge 8M (2004) - Forår 2018 • Pulje 2
Tommerup Stadion
Strib IF
Tommerup Stadion
15.
søndag
11.30
Tommerup BK
Herrer
U9
U9 drenge (2009) 5M C stævne 1+2 forår 2018 • Pulje 2
Tommerup Stadion
Nr. Aaby IK
Tommerup Stadion
15.
søndag
12.00
Tommerup BK
Herrer
U9
U9 drenge (2009) 5M C stævne 1+2 forår 2018 • Pulje 2
Tommerup Stadion
Skovby/Bogense
Tommerup Stadion
19.
torsdag
18.45
Brylle/Tommerup
Herrer
Senior
Herre S4 - forår 2018 • Pulje 4
Brylle Fritidscenter
BBB
Brylle Fritidscenter
20.
fredag
18.45
Brylle/Tommerup
Herrer
Senior
Herre S3 - forår 2018 • HS3-1 pulje 3
Brylle Fritidscenter
Nr. Lyndelse / Søby F.C.
Brylle Fritidscenter
23.
mandag
18.30
Tommerup BK
Herrer
U13
U13 drenge (2005) B - 8M, forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
SFF2015
Tommerup Stadion
25.
onsdag
18.30
Tommerup BK
Herrer
U13
U13 drenge (2005) C2 - 8M, forår 2018 • Pulje 1
Tommerup Stadion
Søhus Stige
Tommerup Stadion
26.
torsdag
18.45
Brylle/Tommerup
Herrer
Senior
Herre S2, 2017/2018 • Pulje 3
Tommerup Stadion
Morud IF
Tommerup Stadion

Følg os på Facebook